L-ai putea minti pe Mosu’ ?

Da, uite o tema asupra careia am reflectat cam tot drumul casa-serviciu-facultate-serviciu. Si poate o sa ma mai gandesc si la noapte, in drum spre casa.

Deci, pe tine, copil mic sau mare, dupa caz, te lasa sufletul sa il minti pe Mos? Sa ii spui sus si tare ca da, ai fost cuminte, ca da, ai luat note de 10, ca da, ai mancat tot ce a pus mami in farfurie si ca da, la anu’ o sa fii si mai cuminte? Ai minti cu nerusinare, si stii si tu foarte bine asta!

Dar, pe de alta parte, nici sa ii spui ca nu ai fost cuminte nu poti. Adica, te-ar lasa sufletul sa il dezamagesti pe bietul Mos, sa ii spui cu nepasare ca ai fost rau, iar el sa plece cu cadoul tau? Ar cara o noapte intreaga, inutil, un cadou ce ar fi trebuit lasat unui copil cuminte. Si are suficiente in sanie si in spate, cat sa nu fie nevoit sa care inca ceva, degeaba.

Mai ales ca de ceva ani incoace, mosul nu mai e primit asa cum ar trebui. Nimeni nu ii mai lasa pe masa un pahar de lapte cald si un biscuite sau ceva de rontait. Ca sa nu mai spun ca renii sunt total ignorati. Ok, lasa, ii dau si altii, dar gestul conteaza. Faptul ca si tu te-ai gandit la el, nu numai el la tine … Asa ar fi frumos si omenesc, nu?

Si de ce sa cred in Batman si Spiderman si sa nu cred si in Mos Craciun?
Da, cred cu toata puterea ca Mos Craciun exista! Si odata si-odata o sa treaca si pe la mine……..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: