Colindam, colindam…

Da, colindam. De fapt nu, nu colindam, ci suntem colindati. Asediati de colindatori, mai ales … in metrou.
Ciudat, sau nu, azi am fost colindat de 4 ori. De 3 ori de pusti d-aia mici care se plimba cu stelute colorate in mana si te bat cu ele pe genunchi pana iti iesi din fire, si odata de un cor de 3 cersetori. Care pana una-alta, erau deja destul de luati si incepusera sa faca mici confuzii intre sfintele melodii.

Pe de alta parte, ceva nou nu introduc deloc. Niciunul dintre ei, parca sunt batuti in cap, toti scot pe gura aceeasi porcarie mai mare ca ei…”deschide usa, crestine…”. Ei, si daca nu vreau sa o deschid, ce? Daca ati venit si voi la mine, ce? M-am saturat de voi, suneti ca niste paraziti, peste tot pe unde intri ii gasesti pe astia.

Legat tot de cersetorie, dar ca o mica paranteza, este un tip foarte original, de obicei il gasiti in autobuzele/troleibuzele din zona Piata Sudului – Berceni, dar uneori se mai baga si in metrou. El cica ar munci, dar are un salariu foarte mic. Si ma rog, de ce nu se angajeaza si in alt loc, decat sa cearseasca? Basca faptul ca arata de nota 10, e parfumat, barbierit, aranjat, are o geanta super jmechera de la Adidas, si pot continua. Dar ce am remarcat la el este modul in care cerseste. In primul rand nu vorbeste, ci canta, aproape bisericeste. In al doilea rand, versurile se pare ca sunt facute de el, sau preluate cine stie de unde (o sa caut mai incolo pe Gugle sa vad), in schimb au o originalitate extraordinara si chiar te fac sa il apreciezi. Nu pot sa va spun tot, ca e destul de lung (tine cam 2 statii medii de autobuz), dar cert este ca o parodie si un misto mai reusite ca asta nu am vazut decat la Divertis. O chestie pe care mi-o aduc aminte perfect este:

“Cu salariul cu simbria, nu-ti platesti Doamne, chiria”
“Se duc banii pana maine, nu-ti ajung nici de o paine”

Da, nu e cine stie ce, dar ascultat in intregime este de vis. Din pacate nu prea mai am drum prin partile alea, dar daca il prind prin metrou ma tin dupa el si il inregistrez, pentru ca merita.

Si, revenind la colindele noastre, acum cu interfon parca sunt mult mai rari colindatorii, desi se trezeste cate un marinimos sa le deschida si lor usa (de la bloc), ca cea de la intrare o tin inchisa in continuare. Calicilor!

Distractie placuta la colindat…

3 Responses to “Colindam, colindam…”

  1. simpatizezciupercute Says:

    ca sa ne fac reclama..anul trecut am fost cei mai apreciati b-)….dar noi nu mergem la cersit incaltati cu vansuri, cu genti de la adidas pe umar, cu geci de firma:-j….
    sa colinzi frumos;;)

  2. simpatizezciupercute Says:

    am colindat frumos:”>..ca sa clarific:))

  3. din pacate io nu prea cred ca ma mai duc la colindat. Si-asa sunt afon de felul meu, so why?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: