…si continuarea

Daca tot am inceput ieri sa povestesc despre politisti (sau alaltaieri?) azi o sa continui telenovela cu o frumusete de intamplare de azi-dimineata.

Adicatelea, 8 fara vreo 5 minute sa tot fi fost ora, cand ies din bloc, si ma indrept fericit catre trecerea de pietoni. Sunt doua, la 30-40 de metri intre ele, de parca trece armata zilnic pe acolo. Merg-merg, si aud un scartz. Ma uit in spate, catre cealalta trecere. Vai ce-mi vad ochii…

Un Clio **nu facem reclama, clar?** oprit frumos la zebra, sa traverseze o tanti, busit, facut varza de un Logan venit din spate. Logan alb, cu girofar, care are pe lateral lipite 7 (sapte) litere. Adica politia. Nino-nino, agentul scoate capul (muuuuuuulm mai mic decat chipiul ala penibil) pe geam, cu o expresie de vadita parere de rau. Cred si eu…oare care a fost continuarea? Pai, sa ne imaginam:

Agentul se duce frumos la sectia de care apartine. Sectia 21, cel mai probabil, ca era in zona.
– Colega, uite asa-asa, s-a facut pac-pac si boc-boc, si l-am lovit pe omu din fata. Nu stiu cum, cred ca nu mai vad bine…nu am vazut stopurile!
– Cum, nu ai vazut stopurile? Pai hai repede sa vedem, ca presimt ca e o defectiune tehnica a Clio-ului. Toata lumea stie ca Renault are probleme cu stopurile. Nici in Formula 1 nu se aprind mereu…

Ajunsi la fata locului (sau curu’ masinii, ca sa fim mai precisi) il roaga pe posesor sa porneasca autovehiculul si sa apese pedala de frana. Hopa, farurile se aprind.

– Domnu, domnu, mai bine duceti-va sa luati o bere…nu-i problema, lasati, a trecut, rezolvam…

Tipu se duce linistit, ca sunt niste magazine obscure pe langa sectie. Isi ia bere, se intoarce fara sa banuiasca nimic. Intre timp, “militienii” s-au pus pe treaba si au spart becurile lampilor de frana. Nu s-au gandit si ei sa taie cablurile…ma rog. Se intoarce vatamatul, mai au loc cateva mici discutii, si finalul.

– Ok, domnilor, haideti sa luam acum si o mostra de suflatoare. Alcoolemia. Bun…colega, ai baut?
– Da, da’ putin de tot, nu stiu daca se simte…
– Domnu’ , ati baut? A, da … ati baut acum 10 minute o bere…Hai, daca e suflati dumneavoastra, ca-colega are probleme cu plamanii, sufera de 3 ani de astm bor-broh-bron-la dracu…
– Bronsic, doriti sa spuneti, domul plutonier?
– Plutonier-sef, sa-ti fie clar, bai…asta! Si nu am nevoie de ajutorul tau! Cine esti tu sa ajuti organele care nu are nevoie de ajutor? Hai, taci si pune mana si sufla. Gura adica. Hai-hai, cu spor, ca nu tragi de sicriu!

.

(aceasta emisiune a fost un pamflet si trebuie tratata ca atare. desi ati putea jura ca e adevarata. ma refer doar la partea cu dialogul.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: